Tänään tuli taas syötyä herkkuja, jäätelöä, vanukkaita, suklaapatukka, dallaspulla... Mutta aamulla söin nashin, päivälliseksi lihaperunasoselaatikkoa.

Tein lounaaksi seuraavanlaista sapuskaa:

Keväinen kanawokki -ateria 4:lle

Vaihe 1: pääruoka

1 paketti kanaa (marinoitua tai maustamatonta)
300g wokkivihanneksia tai kruunuvihanneksia
(1 rkl öljyä)
1 tl rosmariinia
1 tl currya
1 sitruuna

1. Kypsennä kana öljyssä pannulla. Jos jätät öljyn pois, voit kypsentää kanan esimerkiksi keittämällä.
2. Lisää rosmariini ja curry.
3. Lisää kasvikset.
4. Leikkaa sitruunasta kantti pois niin, että siihen jää hieman hedelmälihaa. Purista kantista mehu wokkiin.
5. Lisää 1-2dl vettä riippuen siitä, kuinka mehukkaan wokin haluat.
6. Anna hautua suunnilleen 10 minuuttia.

Vaihe 2: juoma

1. Jos sitruunan kuori on kaunis eikä maistu kemiallisille aineille, voit leikata sitruunasta pyöreitä siivuja. Muuten leikkaa sitruunan kuoret ensin pois.
2. Laita palat kannuun ja kaada vettä päälle.
3. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Vaihe 3: jälkiruoka

1 prk rahkaa
(1dl kuohukermaa)
2 persikkaa / 2dl marjoja tms. tai 1 prk sekahedelmiä
1-2 tl sokeria

1. Sekoita kuohukerma vaahdoksi, jos käytät sitä.
2. Sekoita paloitellut hedelmät ja rahka.
3. Anna hetken olla jääkaapissa.