Olen tutustunut karppaamiseen ja pohdin, pitäisikö ylioppilaskirjoitusten jälkeen aloittaa niin kutsuttu hyväkarppaaminen. Mutta se on varmaa, etten todellakaan ala syömään rasvaa sellaisenaan, täysmaitoa yms. tosi rasvaista. Enkä todellakaan vedä mitään läskisoosilinjaa, vaan otan järjen mukaan. Karppaamisessahan hiilihydraatteja vähennetään ja puolestaan proteiinien ja rasvan määrää lisätään ruokavaliossa.

Pidän ajatusta pöhkönä ja huolestuttavalta, mutta kokeilen sitä viikon. Katsotaan sitten myöhemmin, tuntuuko olo kärsivältä vai paremmalta. Karppaamisesta kerrotaan, että se auttaisi makeanhimoon, mikä minulla on vaikealaatuinen. Tavallaan ajatus nopeasta laihdutustahdista innostaa, mutta faktat häiritsevät. Rasvojen lisääminen ruokavaliossa kuulostaa hitaalta itsemurhalta. Ja kuulemma verenpaine sekä kolesteroliarvot ovat vähän heitelleet; joillakin laskenut, mutta joillakin noussut hurjasti.

Ainakin kyseinen laihdutustapa herättää ajatuksia! Lähinnä minulle tulee tuosta mieleen se kuuluisa Atkinsin dieetti, johon hyvin ylipainoisia /ja diabeetikoita on esimerkiksi Ruotsissa kuollut. Lisäksi runsas rasvojen (olivatpa ne hyviä tai ei) ja proteiinien syönti kuulostaa kivikautiselta. Minun mielestäni ihmisen kuuluu syödä viljaa, lihaa, rasvaa, maitotuotteita ja kasviksia sopivasti.